Arbeitsagentur net zo rot als Werk.nl? En is match-technologie een oorzaak?

Marc Drees

In Duitsland werken vacaturesites al jaren mee aan online onderzoek dat wordt uitgevoerd door Crosswater Systems; een initatief van Gerhard Kenk. Hierdoor heeft het onderzoeksinstituut zo langzamerhand een formidabele database opgebouwd met gedetailleerde informatie over het gebruik van en de tevredenheid over vacaturesites, afkomstig van de bezoekers van diezelfde vacaturesites. Daar is ongelofelijk veel over te vertellen, maar ik wil me deze keer focussen op een aantal in mijn optiek opvallende cijfers die gisteren zijn gepubliceerd: de tevredenheid over de zoekkwaliteit van de grote vacaturesites.

En op basis van het aantal respondenten per site zijn dit de vijf grootste sites in Duitlsand:

  1. Arbeidsagentur (Duitse variant van Werk.nl): 2.056
  2. Meinestadt: 1.836
  3. Monster: 1.723
  4. StepStone: 1.668
  5. Stellenanzeigen: 601

Waarbij overigens Kimeta (een vertical search engine) meer respondenten verzamelde dan Stellenanzeigen, maar dat is dus geen vacaturesite. Wel een teken aan de wand overigens, maar dit terzijde.

Lees verder…

Marc Drees is zelfstandig adviseur. Hij adviseert bedrijven over de inzet van nieuwe technologie / nieuwe media. Het Internet heeft binnen de arbeidsmarkt een ware revolutie op gang gebracht. Het is niet zomaar een nieuw kanaal waarmee bedrijven en kandidaten met elkaar in contact kunnen komen. Het Internet heeft een enorme impact op bestaande verhoudingen in de markt, interne processen binnen bedrijven en de positie van werkzoekenden. Een nieuw evenwicht is voorlopig nog niet in zicht!

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.